Wil je op de hoogte blijven van nieuwe writings? Vul hieronder je e-mailadres in en ik geef je per e-mail een seintje over nieuwe berichten.

Volg mij op social media

Back To Top

Binnenkijken bij Atlassian in Sydney

Hey Darryl, (who the fuck is Darryl?)

Gisteren mocht ik iets heel tofs doen! Ik kreeg de kans om binnen te kijken op het kantoor van Atlassian in Sydney. Dit Australische softwarebedrijf is in 17 jaar uitgegroeid tot een bedrijf van ruim 3500 medewerkers met 7 kantoren over de hele wereld. Je kent het wellicht van tools als Jira, Confluence en Trello. Met meer dan 130.000 klanten en miljoenen gebruikers wereldwijd is Atlassian inmiddels het grootste softwarebedrijf down under. A force to be reckoned with. Maar los van de schaal van het bedrijf en de softwareproducten zelf, staat Atlassian ook bekend om de extreem aantrekkelijke bedrijfscultuur. Zo is Atlassian meerdere malen bekroond tot best workplace in Australië, maar kreeg het ook die titel in de VS, India en in 2018 ook in Nederland. Dus áls je dan in Sydney bent waar het voor hen is begonnen en hun hoofdkantoor nog steeds zetelt, dan wil je daar toch gewoon langsgaan! Gelukkig voor mij is een van hun waarden ‘openheid’ en zijn ze heel ontvankelijk voor nieuwsgierige aagjes als ik. Na wat rondgemail kreeg deze lucky bastard de bevestiging dat Jeroen De Raedt (een toffe Belg die al 6,5 jaar in Sydney voor Atlassian werkt) me met plezier wilde rondleiden.

De entree bij de liften.
De vrijdagmiddagborrel was net begonnen.

En wat was het er super cool! Het kantoor van Atlassian is gevestigd in een historisch bankgebouw in het hart van de stad. Wat een lust voor het oog. De ergonomische werkplekken met kleurrijke accessoires als donut zitzakken, nerf guns en whiteboards op alle muren van plafond tot grond. Voor wie zich graag even afzondert om geconcentreerd te werken, zijn er een aantal comfortabele stilteruimtes ingericht. Naast de normale open space werkplekken en de stilteruimtes, zie je op elke verdieping vergaderruimtes die volledig zijn uitgerust met whiteboards, videoconference tooling en tablets buiten de vergaderruimte om de beschikbaarheid te zien en direct te reserveren. De vergaderruimtes hebben trouwens allemaal hele grappige namen gebaseerd op hits uit de jaren 80, 90 en 00. Leuke namen voor vergaderruimtes kiezen is een ding, maar duidelijk maken waar je die ruimtes dan vindt is een tweede. Bij Atlassian voorzien ze dan ook bij elke lift een tablet met daarop de vloerplattegrond om te achterhalen waar welke vergaderzaal zich precies bevindt. Om het nog makkelijker te maken, hebben ze gekleurde lijnen op de vloer die wijzen naar de verschillende vergaderzalen en naar de toiletten op die verdieping. Kortom, je raakt er niet snel verdwaald.

De vergaderruimtes zijn vernoemd naar hits uit de jaren 80, 90 en 00.
Een van de vele vergaderruimtes.
In de stilteruimtes kan je je terugtrekken om geconcentreerd te werken.
Polaroidmuur van de Instagram posts waarin Atlassian is getagd.
Donut zitzakken prijken op de werkvloer.

Grijpsnoep

Genoeg fijne voorzieningen om effectief te werken dus. Maar los van de werkruimtes voorziet Atlassian ook in een heel aantal ontspanningsruimtes. Denk aan verschillende keukens verspreid over de verdiepingen. Hier kan je de hele dag door gratis eten en drinken pakken. Van smoothies tot notenbars. Grappig detail is dat de echt ongezonde versnaperingen zoals chocoladerepen en snoep sinds een aantal jaar zijn verbannen naar een grijpmachine! Hoe tof is dat op kantoor. De ongezonde snacks zijn dus nog steeds gratis en verkrijgbaar, maar je moet er wel wat moeite voor doen. Om dat gratis eten er weer af te kunnen sporten, is er ook een fitnessruimte waar je op elk moment van de dag kan gaan sporten. Op eigen initiatief, maar er worden ook groepslessen georganiseerd zoals een yogasessie na de lunch. Tegenover die fitnessruimte vind je kleedruimtes met douches en handdoeken zodat je na afloop weer fris en fruitig aan de bak kan.

Voor de ongezonde snacks moet gewerkt worden.

Voor wie tussen het werken door wat stoom wil afblazen, is er de secret games room. Daar kan je bijvoorbeeld tafelvoetbal, airhockey of playstation spelen.
Jeroen vertelt ook dat je bij Atlassian zelfs je hond of je kind kan meenemen naar het werk. Voor de verzorging van baby’s is er een speciale parents room ingericht waar je je baby kunt verschonen of voeden en waar je alle verzorgingsproducten zoals luiers gratis kan pakken.
Tot slot is er Club Tropicana, een gigantische bar waar elke vrijdagavond een borrel georganiseerd wordt. Die is in de eerste plaats voor de collega’s van Atlassian zelf, maar ik mocht er met liefde een wijntje meedrinken.

Secret. Games. Room. Wat wil je nog meer...
Maak je eigen smoothie in de smoothiebar.
Zelfs de luiers zijn inbegrepen.
Dit is pas een office bar!

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Los van al deze toffe dingen die je in het oog springen, zijn er ook veel practices die bijdragen aan de fijne werkcultuur. Denk aan zeer flexibele werktijden. Jeroen vertelt dat collega’s bijvoorbeeld eerst gaan surfen voordat ze naar kantoor komen, anderen vertrekken juist eerder om nog even naar het strand te gaan. Dat is natuurlijk ook net iets gemakkelijker in een stad als Sydney dan in Sint-Oedenrode. Maar hey, het gaat niet om dat surfen of strand, maar om de flexibiliteit waarmee je je eigen werk kan indelen.

Die flexibiliteit is een voorbeeld van de vrijheid en verantwoordelijkheid die Atlassian bij zijn medewerkers neerlegt. Er wordt door het management veel werk gestoken in het regelmatig op de hoogte houden van alle medewerkers omtrent de doelstellingen en voortgang van het bedrijf in zogeheten town halls die kunnen worden gevolgd over alle locaties. Die bedrijfsdoelstellingen worden uitgedrukt in bedrijfs OKR’s (objectives and key results) en worden op hun beurt weer vertaald naar team OKR’s, zodat elke medewerker weet hoe hij of zij verantwoordelijkheid kan nemen om bij te dragen aan de grotere bedrijfsdoelstellingen. Door het bieden van die duidelijkheid over de doelstellingen en te behalen resultaten, gelooft Atlassian dat elke medewerker de eigen verantwoordelijkheid neemt om daar zo goed mogelijk aan bij te dragen. En die verantwoordelijkheid gaat dan gepaard met heel veel vrijheid. Het enige wat Atlassian doet is alles faciliteren om die verantwoordelijkheid te kunnen invullen.

Programmeerbare gangverlichting, lekker nerdy.
En superhelden op de muren, wederom lekker nerdy.

80/20-tijd

Een goed voorbeeld van die vrijheid en verantwoordelijkheid is de 80/20-tijd. Het idee is dat elke medewerker 80% van zijn tijd werkt aan het behalen van de OKR’s. De overige 20% mag iedereen naar eigen inzicht invullen, maar wel met als bedoeling dat het iets bijdraagt aan het bedrijf. Dat kan zijn het onderzoeken van nieuwe technologieën, het experimenteren met nieuwe features of het verzinnen van volledig nieuwe producten. Die 20% ideeën kunnen daarna indien nuttig effectief gerealiseerd worden. Waarom biedt Atlassian iedereen 20% ‘vrije tijd’? Jeroen vertelt dat het juist innovatie drijft en zorgt dat innovatie van iedereen binnen het bedrijf kan komen. Ook creëert dit ruimte om bestaande problemen eens echt te kunnen aanpakken in plaats van altijd gedreven door een deadline de kwaliteit onder druk te laten staan. En het zorgt natuurlijk ook voor een bepaalde afwisseling in het normale werkritme wat het werken bij Atlassian nog leuker maakt. Waar je je 20% tijd aan besteedt, kies je per persoon, maar de tijdsbesteding wordt wel per team georganiseerd. Sommige teams kiezen voor 4 weken werken aan de OKR’s gevolgd door 1 week 20% tijd. Andere teams kiezen voor 2 dagen 20% tijd per 2 weken. Ook daar zie je weer de vrijheid in terug.

Workspace Experience team

Bij Atlassian nemen ze de volledige werkervaring zo serieus, dat ze zelfs een specifiek Workspace Experience team hebben ingericht waarin zorgvuldig wordt uitgedacht hoe de werkervaring van alle medewerkers continu kan worden verbeterd. Naast veel van bovenstaande dingen, organiseert dit team bijvoorbeeld events als Atlassian familiedagen, bootcamps voor nieuwe medewerkers, maar bijvoorbeeld ook een bloemendienst op kantoor op Moederdag of Valentijnsdag en veel meer toffe events die inhaken op de actualiteit. Hoe leuk!

Dus uh Darryl, ik ga nu afsluiten want ik moet dringend gaan solliciteren!

G'day Darryl!
Wat vond je van deze post?