Wil je op de hoogte blijven van nieuwe writings? Vul hieronder je e-mailadres in en ik geef je per e-mail een seintje over nieuwe berichten.

Volg mij op social media

Back To Top

Who is Darryl?

Darryl is een 38-jarige talentvolle manager, al hoort hij zelf liever ‘leidinggevende’. Hij is vrij recent aan de leiding gekomen van een grote marketingafdeling binnen Big Corporate. Zijn voorganger was een wat oudere man die – in tegenstelling tot Darryl – een zeer traditionele managementstijl aanhield. Vol enthousiasme is hij aan z’n nieuwe rol begonnen, maar na zes maanden is er nog altijd niets opgeleverd. Er blijken constant ruzies te ontstaan op zijn afdeling en de mensen zijn amper nog te motiveren. De sfeer is om te snijden… Darryl wordt door zijn eigen leidinggevende aangesproken op het feit dat er maar geen vooruitgang wordt geboekt. 

Als reactie daarop is Darryl cursussen gaan volgen, managementboeken gaan lezen en events gaan afstruinen. Op een van die events raakte hij in gesprek met iemand die bedrijven helpt bij hun bedrijfscultuur. Toen ze beschreef welke problemen opgelost raken door een focus op werkgeluk, cultuur en communicatie wilde Darryl graag in contact blijven. “Als je ideeën hebt, kan je ze mij dan doorsturen?” En voilà, hier vind je de writings.

Are you Darryl?

Deze blog is bedoeld voor leidinggevenden. Mensen als Darryl. Misschien ben jij wel Darryl? Kampt jouw organisatie ook met een hoog ziekteverzuim, lage productiviteit, veel onrust, lage motivatie of niet de gehoopte resultaten? Dat zijn allemaal aspecten die samenhangen met je bedrijfscultuur. Dan is deze blog misschien iets voor jou. Op deze blog schrijf ik (Petra) mijn writings to Darryl waarin ik theoretische en praktische kennis bundel met als bedoeling leidinggevenden zoals jij vooruit te helpen. Lees de posts vooral ter inspiratie voor je eigen organisatie.

 

Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat vier op de tien Nederlanders niet tevreden is met zijn werk… VIER op de tien. Grote kans dat jouw medewerkers dat ook voelen. Nou en, denk je… Ze krijgen er toch voor betaald! Klopt! Maar persoonlijk vind ik niets zo tenenkrommend als horen hoe doodongelukkig sommige mensen zijn in hun werk. We besteden namelijk het grootste deel van ons wakkere leven aan werk. Méér nog dan de tijd die we besteden aan vrienden, familie en hobby’s bij elkaar opgeteld.

Daarnaast blijkt ook dat gelukkige mensen succesvoller zijn dan hun soortgenoten die met de ziel onder hun arm naar het werk vertrekken. Gelukkige mensen zijn dan ook productiever, creatiever, innovatiever en veerkrachtiger wanneer iets tegenzit. Nu heerst er binnen sommige organisaties het idee dat de focus op werkgeluk de focus op succes tegenwerkt. ‘But making money doesn’t rule out happiness at work.’ Het een sluit het ander niet uit. Integendeel. Er is zelfs een verband te zien tussen gelukkige mensen/organisaties en succes. Gelukkig (woordgrapje haha) beseffen steeds meer bedrijven dat een van de belangrijkste succesfactoren ligt in het werkgeluk van hun mensen.

Who am I?

Ik ben Petra van Veen. 28 jaar en mega gepassioneerd door (het belang van) goede bedrijfsculturen en happiness at work. Ik ben er zelfs extreem fanatiek mee bezig. Eigenlijk 24/7 en ja, zelfs op vakantie. Ik volg trainingen, struin events af in binnen- en buitenland, luister podcasts, lees boeken en houd interviews. Allemaal over dit onderwerp.

Met zo’n fanatieke hobby is het niet geheel vreemd dat ik daar mijn job van heb gemaakt. Als freelancer help ik bedrijven bij het bouwen aan hun bedrijfscultuur. Dit doe ik door het leiden van strategische cultuur- en change trajecten binnen organisaties. Zo heb ik onlangs bij De Persgroep IT gewerkt aan een gigantische cultuurverandering. In de rol van adviseur en als deel van het implementatieteam. Juist in die combinatie ligt mijn kracht: strategische lijnen uitzetten én die omzetten in meetbare resultaten. Naast die langdurige cultuurtrajecten organiseer ik ook cultuurworkshops op maat en deel ik mijn inspiratie op deze blog. Ik hoop met mijn writings leidinggevenden te helpen om werkomstandigheden te creëren die mensen gelukkiger maken.